Home | Koi karper | Goedkope koi karpers
goedkope koi karpers

Goedkope koi karpers

⏱ Leestijd: 4 minuten

Koi karpers zijn erg populaire siervissen en staan bekend om hun prachtige kleuren en patronen. Iets anders waar ze bekend om staan, is de prijs. Koi karpers staan namelijk bekend als hele dure vissen. Gelukkig kosten lang niet alle koi karpers veel geld, maar zijn er ook genoeg goedkope koi karpers.

De minimale prijs van een koi karper

Natuurlijk heb je koi karpers die honderden of zelfs wel duizenden euro’s waard zijn, maar het kan ook echt een stuk goedkoper. Er zijn namelijk ook genoeg koi karpers die je kunt kopen voor tien euro of vijftien euro.

Let op: Alles wat je moet weten over jouw mooie Koi Karpers wordt uitgebreid behandeld in Koi Karper Handboek. Dit e-book bestaat uit 100+ pagina’s en komt met 4 gratis bonus boeken! Je kan het boek bekijken via deze link.

Hier kun je goedkope koi karpers kopen

Er zijn verschillende plekken waar je een koi karper kunt kopen. Dit hoeft dus echt niet per se op een veiling of in Japan. Er zijn namelijk ook gewoon tuincentra of vijverspeciaalzaken waar je ze kunt kopen. Verder kun je altijd nog terecht bij een koi karper dealer of een professionele kweker. De prijs kan hier wel iets hoger liggen, maar je bent dan ook gegarandeerd van een goede kwaliteit.

In deze tijd van het jaar zijn de koi karpers het goedkoopst

Je zou het misschien niet denken, maar in het najaar kun je het beste een koi karper kopen. In september en oktober zijn ze namelijk een stukje goedkoper dan de rest van het jaar. De meeste verkopers krijgen namelijk in november en december nieuwe koi karpers van Japan.

Zij moeten dan natuurlijk genoeg ruimte hebben om deze nieuwe vissen op te vangen. Vaak worden de vissen die plaats moeten maken dan tegen een lagere prijs verkocht.

Een andere slimme tijd in het jaar om een koi karper te kopen, is juist in het voorjaar. Ze hebben dan namelijk de hele zomer om te groeien. Een kleinere koi karper is vaak goedkoper dan een grote, waardoor hij na de zomer duurder zal zijn.

Zo ziet een goedkope koi karper eruit

Wat een koi karper zo kostbaar maakt, is het patroon. Als deze dus heel mooi of bijzonder is, dan zal hij ook meer waard zijn. Een goedkope koi karper heeft dus niet een heel bijzonder of duidelijk patroon vergeleken met de duurder variant. Daarnaast kunnen de vlekken iets waziger zijn en kan de koi karper minder fel van kleur zijn.

Dit komt er verder nog bij kijken

De koi karpers hoeven dus helemaal niet zo duur te zijn. Houd er echter wel rekening mee dat je te maken hebt met (blijvende) kosten. Zo moet je een vijver hebben om de koi karpers in te doen en het aanleggen hiervan kan veel geld kosten.

Daarnaast kost het onderhoud van de vijver en van de vissen ook geld. Hierdoor kan een goedkope koi karper toch wel wat meer geld gaan kosten. Houd hier dus rekening mee wanneer je een koi karper koopt!

Leer alles over Koi Karpers

In ons Koi Karper Handboek (100+ pagina’s) leer je alles over deze schitterende dieren. Het Handboek is momenteel afgeprijsd én je krijgt alleen nu 4 gratis bonusboeken bij je bestelling.

Klik hier om het handboek te bekijken →

koi karpers ook goedkoop

Vijf veelgestelde vragen over goedkope koi karpers

Welke koi karper soort is het goedkoopste?

Dit is lastig om te zeggen, omdat je bijna elke soort koi karper wel voor een lage prijs kunt kopen. Zo heb je Kohaku’s die duizenden euro’s waard zijn, maar je hebt ze ook voor een veel lagere prijs.

Wat is de duurste koi karper ooit?

Niet iedereen kiest voor een goedkope koi karper. De duurste koi ooit werd in Japan geveild in het jaar 2018. Het was een Kohaku met de naam S Legend en hij werd geveild voor een bedrag van ruim €1.500.000.

Waarop wordt de prijs van een koi karper gebaseerd?

Er zijn verschillende factoren die invloed hebben op de prijs van de koi karper. Zo moet het lichaam een vorm hebben van een torpedo. Het gedeelte bij de kieuwen moet het breedst zijn en geleidelijk aflopen richting de staart. De kleuren op de vis moeten fel en dik zijn en het patroon moet duidelijk zijn. Een koi karper die dit allemaal heeft, zal meer geld kosten dan een vis waarbij dit allemaal iets minder is.

Ook de levensverwachting van de koi karper speelt een rol in de prijs. Hiervoor kijkt de kweker onder andere naar de ouders van de koi karper. In de eerste jaren ontwikkelt de vis zich qua grootte, bouw, patroon en kleur. Als deze verwachtingen hoog zijn, dan zal de prijs ook een stuk hoger zijn.

Zijn goedkope koi karpers net zo goed als dure koi karpers?

Ja hoor, een koi karper hoeft helemaal niet duur te zijn om goed te zijn. Er zijn ook genoeg goede koi karpers die goedkoop zijn. Het verschil is dat deze niet aan de hoge standaarden voldoen om bijvoorbeeld mee te mogen doen aan wedstrijden. Dat betekent natuurlijk niet dat goedkope karpers slechter of minder mooi zijn.

Is een jonge vis goedkoper dan een oude vis?

Een oude vis is over het algemeen minder waard. Hoe jonger je de vis koopt, hoe langer je er plezier van zult hebben. Daarnaast wordt de vis minder mooi qua kleur naarmate hij ouder wordt en dan wordt hij dus ook minder waard.

Wil je nog meer leren over jouw (toekomstige) Koi Karpers?

Bekijk dan het Koi Karper Handboek ook even. In dit handboek leer je namelijk alles over het kopen, verzorgen en onderhouden van jouw koi. Zo leer je in één keer alles wat je moet weten over deze geweldige vissen.

Klik hier om het handboek te bekijken →

Recente artikelen

Onze laatste artikelen

We schrijven continu nieuwe artikelen over koi karpers. Deze artikelen zijn als laatste toegevoegd aan onze kennisbank.

Vijverbouw en vijveraanleg voor een koi

Vijverbouw en vijveraanleg voor een koi

Kois zijn echte siervissen en horen dan ook in een mooie vijver thuis. Het is belangrijk dat je kennis hebt over de kois, maar je moet ook weten hoe je het beste een vijver aan kunt leggen. Er zijn namelijk een aantal dingen waar je rekening mee moet houden...

Koikarper verzorgen

Koikarper verzorgen

Wanneer je een paar prachtige koi in de tuin hebt zwemmen, is het natuurlijk belangrijk dat je deze zo goed mogelijk verzorgt. Een onderdeel hiervan is uiteraard dat je je koikarper goed te eten moet geven. Ze kunnen zelf niet voor hun eten zorgen, dus daar...

Uitleg Japanse namen en uitdrukkingen van koikarpers

Uitleg Japanse namen en uitdrukkingen van koikarpers

Zoals eerder al benoemd, betekent koi in het Japans karper. Dit betekent dus dat koikarper dubbelop is, omdat je dan eigenlijk karper karper zegt. Desondanks wordt het woord koikarper wel vaak gebruikt als benaming voor de koi. De koi is in Japan ontstaan en...

cover handboek koi karper wereld

“Wow! Alles wat ik over mijn koi karper wilde weten in één compleet e-book!”

Koi Karper Handboek bevat 50+ pagina’s vol info, tips en tricks over jouw koi karpers!

  • Wil je een Koi Karper kopen maar weet je niet waar je op moet letten?
  • Wil je een perfecte vijver voor jouw Koi Karper?
  • Wil je alle voordelen van een Koi Karper leren kennen?
  • Wil je jouw Koi Karpers de beste verzorging, voeding en gezondheid bieden?
  • Ben je gek van Koi Karpers en wil je er simpelweg álles over weten?

Herken je één van deze punten? Dan is het Koi Karper Handboek perfect voor jou.
50+ pagina's vol informatie en tips. Nu met 4 gratis bonus boeken! 

Vorige maand 58 keer gedownload!